5 Cara Jaga Suami Anda Supaya Kekal Cinta Pada Anda

Jika anda tidak mahu suami anda hilang rasa cinta dengan anda, lakukan lima perkara ni. <3
happy-husband-happy-wife
 
1) Percaya Diri
 
Ada sesuatu yang begitu menarik mengenai seorang wanita yang tidak meragui dirinya, kecantikannya, imannya atau kualiti beliau. Menyedari betapa hebatnya anda akan memastikan bahawa suami anda boleh bergantung harap pada anda dalam masa yang sukar. Tetapi yang lebih penting, dia akan mengagumi kekuatan mental pada masa yang diperlukan.
 
2) Menjadi Yakin
 
Apabila cemburu cuba untuk mentadbir hubungan, ia adalah yang terbaik untuk membuang perasaan itu. Buktikan kepada suami anda bahawa anda mempercayai beliau dan bahawa dia boleh mempercayai anda, bukan sahaja sebagai rakan setia, tetapi sebagai seorang wanita yang boleh menjadi seseorang untuk dia bersandar pada masa-masa yang tidak baik, ketakutan dan kegagalan.
 
3) Dapatkan Simpati
 
Untuk memahami seseorang anda mesti menjadi “semua mata dan telinga.” Mendengar adalah kunci untuk memahami seseorang. Hentikan merungut dan membebaskan diri daripada keperluan untuk mengenal pasti dan menilai kesilapan pasangan anda. Elakkan peluang untuk mengkritik. Berbuat demikian akan menunjukkan kepadanya anda bukan sahaja isterinya, tetapi seorang kawan yang dia boleh percaya.
 
4) Buat Diri Difahami
 
Seperti disebutkan di atas, untuk memahami, anda perlu tahu bagaimana untuk mendengar; tetapi anda juga perlu tahu bagaimana untuk berkomunikasi untuk difahami. Bercakap tanpa menjerit, tanpa terdesak. Jangan ragu-ragu, jangan memutarbelitkan kata-kata anda, berterus-terang secara langsung. Salah faham akan menyebabkan beberapa isu negatif.
 
5) Jadi Seorang Yang Menyeronokkan
 
Mengakui bahawa anda tidak tahu segala-galanya dan anda juga boleh ketawa pada diri sendiri. Ini akan membuat dia suka anda lebih sedikit setiap hari. Percayalah, senyuman anda akan menyinari hari-hari gelapnya dan berehat dari tekanan. Melihat sisi terang segala-galanya dan membantu dia melakukan yang sama, setiap hari. Menjemput dia untuk ‘date’ yang tidak dijangka atau mengejutkan dia dengan sentuhan yang bagus dan tunjukkan kepadanya bahawa anda juga boleh ketawa bersama-sama.
Kredit : Familyshare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest