PALAZZO? Apa itu palazzo?

Seluar ‘palazzo’ juga dikenali sebagai seluar kaki lebar. ‘Palazzo’ atau seluar lebar ada peminat dan ada juga yang membencinya kerana gayanya yang terlebih ciri-ciri kewanitaan. Namun, jika anda sedang mencari sesuatu yang baru untuk dicuba pada badan anda sendiri, apa kata memulakannya dengan memakai seluar ‘palazzo’.

‘Palazzo’ merupakan satu gaya yang popular di kalangan wanita pada tahun 30-an dan 60-an di Eropah. Si pemakai ‘palazzo’ berkemungkinan mudah untuk jatuh, tetapi jika digayakan dengan betul, seluar ‘palazzo’ boleh menjadi satu aset daripada pakaian wanita untuk meningkatkan kecantikan dan gaya mereka.

Ada sesetengah wanita berkata bahawa seluar ‘palazzo’ tidak begitu feminine kerana saiznya yang lebar tidak akan menonjolkan bentuk kaki. Walaubagaimanapun, dengan memakai seluar ‘palazzo’ anda sebenarnya boleh menyembunyikan kawasan yang anda tidak mahu ditenung orang lain.

Tapi persoalannya sekarang, seluar ‘palazzo’ ni sesuai dipadankan dengan baju apa? Ya ini masalah yang sering dihadapi oleh wanita yang ingin menggayakan ‘palazzo’ ni kan. Jom kami berikan beberapa cara/tips untuk suai padankan ‘palazzo’ dengan baju yang sesuai.

.

1. Boleh padankan seluar palazzo dengan T-shirt / blouse biasa, tiada masalah.

Boleh tambah sedikit aksesori seperti rantai / belt untuk gaya yang ringkas tapi masih mempunyai ciri-ciri elegan.

.

.

.

.

.

.

.

.

2. Boleh padankan seluar palazzo dengan blouse labuh juga, kena gaya memang cantik tau.

.

.

.

3. Boleh juga padankan seluar palazzo dengan kemeja, pasti tampak elegan.

.

.

4. Boleh padankan seluar palazzo dengan blazer untuk lebih formal / office-wear.

.

.

4. Boleh padankan seluar palazzo dengan jaket biasa ataupun cardigan labuh.

.

.

.

.

INFO PENTING ! Kalau you all nak memakai seluar palazzo bercorak pastikan top you all tu plain tau & begitu juga sebaliknya, baru la nampak elegant. Jangan penuhkan badan dengan bercorak-corak dari atas sampai bawah. So, dah dapat idea baju apa & baju yang macam mana nak gayakan dengan seluar ‘palazzo’ anda? Selamat mencuba ! 😉

.

.

.

.

Like PAGE : The Palazzo Expert / Comfy Wear by The Palazzo Expert

Follow INSTAGRAM : thepalazzoexpert

.

.

.

Mencari seluar ‘palazzo’ yang unik dan lain dari yang lain? Klik > SINI <

 

 

 

Please follow and like us: